Składniki:
- 12 kromek pieczywa tostowego
- 2 duże pomidory
- 1 czerwona bądź żółta papryka
- czerwona cebula
- oliwki
- opakowanie sera feta
- 2 rozgniecione suszone papryczki chili lub chili w płatkach (oczywiście można dać więcej albo mniej, w zależności od upodobania).
- oliwa z oliwek
- pieprz, oregano, bazylia do posypania po wierzchu
Warzywa myjemy i kroimy na plastry. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180'C .
Płaskie żaroodporne naczynie smarujemy oliwą z oliwek i układamy pieczywo. Na każdy tost układamy kolejno: plaster fety, pomidora, papryki, cebuli i posypujemy przyprawami, na koniec dodajmy oliwki i całość lekko skrapiamy oliwą z oliwek.
Pieczemy ok. 20-25 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz