niedziela, 14 czerwca 2015

Tosty z fetą z piekarnika



Składniki:
  • 12 kromek pieczywa tostowego
  • 2 duże pomidory
  • 1 czerwona bądź żółta papryka
  • czerwona cebula
  • oliwki
  • opakowanie sera feta
  • 2 rozgniecione suszone papryczki chili lub chili w płatkach (oczywiście można dać więcej albo mniej, w zależności od upodobania).
  • oliwa z oliwek
  • pieprz, oregano, bazylia do posypania po wierzchu
 Przygotowanie:
Warzywa myjemy i kroimy na plastry. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180'C .
Płaskie żaroodporne naczynie smarujemy oliwą z oliwek i układamy pieczywo. Na każdy tost układamy kolejno: plaster fety, pomidora, papryki, cebuli i posypujemy przyprawami, na koniec dodajmy oliwki i całość lekko skrapiamy oliwą z oliwek.
Pieczemy ok. 20-25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz